Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Poziv za OCD – Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)

Poziv za OCD – Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu
”Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”
koji organiziraju UNDP LOD IV projekat i Opština Šekovići


Projekat “Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV” (LOD IV) u saradnji sa Opštinom Šekovići objavljuje poziv za organizacije civilnog društva (OCD) sa područja opštine za učestvovanje na dvodnevnom treningu: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”.

Trening se realizuje kao podrška procesu provođenja najavljenog Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata za finansiranje koji je objavljen od strane Opštine Šekovići i projekta LOD IV, a koji će ostati otvoren 4 sedmice.

Cilj treninga je pružiti OCD-ovima osnovna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogle sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na gore navedeni javni poziv ali i na pozive drugih, domaćih i međunarodnih donatora.
Trening će se održati 3. i 4. marta 2015. u zgradi Opštine Šekovići, ulica Josipa Kovačevića bb, sa početkom u 10:00 sati.

Broj učesnika na treningu je ograničen.

Krajnji rok za prijavu na trening je 25. februar 2015. do 12 h, na email adresu: maja.veljo@undp.org ili na broj faksa 033 552 330 uz naznaku: Za učešće na treningu “Upravljanje projektnim ciklusom – Trening Šekovići”. OCD koje budu odabrane za učešće na trenigu će biti kontaktirane do 26. februara 2015. godine kad će im se dostaviti i dnevni red treninga.

LOD IV finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).