Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Sport

Stonoteniski klub “Elan”
Stonoteniski klub “Elan” osnovan je u maju 1988. godine na inicijativu nekoliko ljubitelja ovog sporta iz naseg grada. Prva osnivacka skupština odrzana je u prostorijama SO-e Šekovici, a za prvog predsjednika kluba izabran je Risto Lazić. Treneri su bili Radislav Vasilić i Milenko Vasilić. Klub je tada imao veliki broj igrača, ali su paziljivom selekcijom u njemu ostali samo najbolji i najuporniji igrači. Trenizi su se odrzavali u prostorijama srednje škole i na njima je uvijek bilo prisutno izmedju 15 i 20 registrovanih igrača. Klub se do pocetka gradjanskog rata u Bosni i Hercegovini takmicio u BiH ligi istok. Završetkom rata zahvaljujuci pomoći pojedinaca i privrede naseg grada obnovljena je oprema kluba i uredjena prostorija za treninge. Trenutno stonoteniski klub “Elan” ima jednu od boljih škola u Republici Srpskoj i BiH. Sa djecom od 6 do 15 godina rade dva trenera: Vasilić Radislav i Perušinović Nebojša. Treninzi se odrzavaju 3 puta sedmicno po dva sata,a po potrebi i vise. Upornost i ulozeni trud, kao i neosporan talenat djece koja treniraju doveli su do odlicnih rezultata u protekleih 10-ak godina.Najuspjesniji članovi STK Elan-a od njegovog osnivanja su: Savković Saša, Vlačić Željko, Budimir Burnjaković, Popović Nemanja, Popović Stefan, Marić Djordje, Milosević Miloš. Mrkajić Dimitrije, Pavlović Aleksandra, Mićić Sandra, Mrkajić Filip, Melezović Ana, Milaković Gorica, Melezović Aleksandar i Jovičić Jelica.

taekwondo-sekovici
Taekwon-do klub “Šekovići”
Najtrofejniji klub opštine, sa značajnim uspjesima i medaljama sa međunarodnih takmičenja, reprezentativcima RS,BIH, jedini učesnici Evropskih prvenstava… Taekwon-do u prevodu sa korejskog jezika znači umijeće borenja nogama i rukama.Osnivač Taekwon-do-a je general Choi Hong Hi. Taekwon-do klub “Šekovići” je osnovan 1994.godine….Trenutno u klubu trenira preko 25 članova, različitih uzrasta i pola. Klub je član Taekwon-do saveza Republike Srpske,Bosne i Hercegovine, te Internacionalne Taekwon-do Federacije(ITF). Najtrofejniji je klub na području opštine Šekovići. Ukupno,klub je tokom učešća osvojio preko 450 medalja na raznim takmičenjima širom R.S.,BiH, Srbije te na medjunarodnim takmičenjima (Prvenstvo Balkana,Evropsko prvenstvo…).Od svih rezultata, vrijedi izdvojiti prvenstvo SR Jugoslavije 1999.godine u Kikindi, gdje je klub bio šampion Jugoslavije – 6 predstavnika osvojilo je 6 zlatnih medalja. Zatim, sledeći veliki uspijeh klub ostvaruje na prvenstvu Balkana 2003.godine u Novom Sadu-3 takmičara osvajaju 3 medalje, 2 srebrne i jednu bronzanu. Od novijih rezultata treba spomenuti Prnjavor Open-takmičenje medjunarodnog karaktera, sa preko 350 takmičara iz Bih,Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske…TKD klub Šekovići je sa 6 predstavnika osvojio 7 medalja u dvije discipline-forme i borbe. U formama dva treća mjesta (bronze) a u borbama 3 prva (zlata) jedno drugo (srebro) i jedno treće mjesto…Klub je je učesnik lige RS za seniore..

 
» OKK OLIMP
OKK OLIMP Šekovići je osnovan 2005.godine.Klub su osnovali Bojan Ristić, Aleksandar Jovičić i Vladan Vasilić. Za kratko vrijeme klub je okupio veliki broj dječaka uzrasta od 9-15 godina. Takmičili su se u ligi regije Bijeljina. Medjutim zbog nedostatka sredstava i dvorane za treniranje, klub je prestao sa radom. Kada su Sekovići napokon dobili dvoranu, stvorili su se uslovi da Šekovići ponovo imaju kosarkaski klub. Pocetkom marta se okupljaju Boris Davidović,Slobodan Sokić i Perušinović Nebojša i dogovaraju se da obnove rad košarkaskog kluba.
OFK ŠEKOVIĆI
Omladinski fudbalski klub „Šekovići“ postoji od 1973. godine. Najveći uspjeh u ovoj dugoj istoriji je plasman u prvu ligu Republike Srpske. Stadion OFK Šekovići zove se „Zeleno igralište“. Ovo je jedini fudbalski klub u našoj opštini. Danas on ima 50 članova, njih 25 čine selekciju prvog tima dok drugih 25 je raspoređeno u dvije omladinske selekcije (pjetlići i pioniri). U ovim selekcijama obuhvaćeni su igrači od 7 do 28 godina starosti. Svaka selekcija ima ligu za svoj uzrast. Svake godine se održava „Ivanjdanski turnir“ za selekciju pionira i na tom turniru učestvuje 8 ekipa. Ovaj klub se može osloniti na mlade igrače u budućnosti.