Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Mostovi posle poplava

Mostovi posle poplava

 

Opština Šekovići stavila u funkciju i drugi most na rjeci Drinjači koji se nalazi u naselju Željeznik. Mostovi na rijeci Drinjači u Željezniku i Vreljanskom polju od danas će biti u funkciji, jer su pripadnici Oružanih snaga BiH izvršili postavljanje gaznih površina i priveli kraju finalne radove.
Zamjenik načelnika Slaviša Mrkajić je podsjetio da se, s obzirom na veličinu štete koju je opština Šekovići pretrpjela u majskim poplavama, naročito na infrastrukturi uspjelo iznaći privremeno rešenje za uspostavljanje normalne komunickacije između centarlnog djela opštine i rubnih prigradskih naselja, ističući da lokalna uprava bez pomoći Oružanih snaga BiH ne bi mogla ove mostove dovesti u funkciju u ovako kratkom roku. Opštinska Šekovići finansirala je pristupne puteve i uređenja okolnog prostora, dok su Oružane snage BiH obezbijedile djelove čelične konstrukcije za oba mosta koji su bili uništeni u majskim poplavama, dok su pripadnici Inženjerijske jedinice iz Dervente izvršili montažu mostova
Zahvalivši se svim pripadnicima Oružanih snaga BiH a naručito pukovniku Čubriloviću, pukovniku Šiniku i majoru Bojiću, koji su radeći na području opštine Šekovići pružili svoj maksimum, Mrakajić je istakao o da su novi mostovi preko Drinjače sad kvalitetniji je nego prethodni, te da će mnogo značiti za naselje Pobedarje i Vreljansko polje.
Uz pomoć UNDP-a koji je finansiski podržao projekat izgranje čvrste konstrukcije mosta za Vreljansko polje u visini od 152.000KM, opština je planirala izgradnju trajnog rešenja čvrstog -betonskog mosta prema Vreljanskom polju. Novi most će biti dužine 40 metara i nosivosti 25 tona, a radiće se na mjestu prethodnog kojeg su majske poplave potpuno uništile a trenutno je u funkciji.