Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

BOSNIA OPEN 2017 – TaeKwonDo klub Šekovići

BOSNIA OPEN 2017 – TaeKwonDo klub Šekovići

Ekipa taekwon-do kluba “Šekovići” osvojila ukupno 27 MEDALJA, 9 zlatnih, 4 srebrne, 14 bronzanih, zatim pehar za najuspješniju seniorku takmičenja, kadeti 2. mjesto u borbama ekipno, klub 4. u ukupnom poretku, a u poretku klubova pojedinačno fantastično 2. mjesto i sve to na jednom od najjačih takmičenja u regionu!
U prilog tome o kakvom uspjehu se radi, govori i to da je pomenuti rezultat ostvaren u konkurenciji od oko 300 takmičara iz Austrije, Bugarske, BiH, Engleske, Češke, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Srbije, Slovenije.

Između ostalih, najzapaženije nastupe imali su:
Darko Vlačić, 1. mjesto u formama, žuti pojas, u konkurenciji od 29 takmičara.
Dejana Ristić, 1. mjesto borbe -35 kg.
Luka Vlačić, 1. mjesto borbe -45 kg.
Ratko Milanović, 1. mjesto forme crveni pojas.
Sreten Ristić, 1. mjesto borbe -78 kg.
Milan Savić, 1. mjesto forme plavi pojas i 1. mjesto borbe +60 kg, pehar za najuspješnijeg kadeti izmakao za jedan bod.
Mira Gužvić, 1. mjesto forme I Dan, 1. mjesto borbe -75 kg i pehar za najbolju seniorku Bosna Open-a.
Pored pomenutih rezultata, ona osvaja i treće mjesto u takmičenju “Best of the best”, u kome su učestvovale pobjednice svih kategorija, gdje je poražena u polufinalu od takmičarke iz Hrvatske, koja nakon toga sa lakoćom i osvaja pomenuto takmičenje.

Pored odličnih nastupa Luke, Milana i Mire u vrhunskoj atmosferi, pod svjetlima reflektora na centralnom borilištu, sjajan nastup imali su ponovo kadeti ekipno.
Opet je protivnik u finalu bila kadetska ekipa Srpskog Sokola, domaćina takmičenja, kao na proteklom Prvenstvu RS-a, ali ovaj opet odnose pobjedu u do kraja neizvjesnom meču sa 3-2.
Ovim rezultatom, po broju osvojenih medalja i bodova, kao pojedinačan klub, taekwon-do klub “Šekovići” plasirao se odmah iz domaćina, ekipe Srpskog Sokola, ali su pehar za 2. odnosno 3. mjesto osvojile ekipe koje su bile sastavljene od više klubova.
Čestitke svim članovima naše ekipe za još jedan istorijski uspjeh, ostvaren u veoma jakoj konkurenciji, a organizatoru taekwon-do klubu “Srpski Soko” čestitke na jednom od najbolje organizovanih takmičenja na našim prostorima.