Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Aleksandra Ristić iz Šekovića među 20 najboljih đaka generacije u Republici Srpskoj i Srbiji

Aleksandra Ristić iz Šekovića među 20 najboljih đaka generacije u Republici Srpskoj i Srbiji

Aleksandra Ristić, učenica gimnazije Srednjoškolskog centra „Petar II Petrović Njegoš”, našla se među 20 najboljih đaka generacije na konkursu koji su za 500 najuspešnijih učenika iz cele Republike Srpske i Srbije organizovale kompanija LINK group i Fondacija za obrazovanje Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića.

 

Aleksandra je tako dobila priliku da svoje usavršavanje i dalje napredovanje nastavi na ITAcademy, međunarodnoj školi za najtraženije IT profesije.

 

Najsavremenije IT školovanje za buduće digitalne lidere

 

Puno osmeha, razgovora o novim idejama i pozitivne energije pred početak jedne nove zajedničke avanture. Ovako je protekao svečani prijem na Belom dvoru za najbolje učenike iz Srbije i Republike Srpske i buduće polaznike ITAcademy.

 

Zahvaljujući uspešnoj saradnji kompanije LINK group i Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, 20 najboljih đaka generacije sa ovih prostora besplatno će pohađati jednogodišnje školovanje na ITAcademy i imati priliku da stekne znanja za neka od najtraženijih zanimanja današnjice.

 

 

Na samom početku pozdravio ih je Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom:

 

– Vrlo je važno da ovi mladi ljudi postanu svesni šta je IT i koliko je važno da steknu obrazovanje u toj oblasti. U tome je budućnost, jer bez IT-ja se ne može, sve je digitalizovano. Želim ovim đacima da imaju dosta uspeha i da na kraju dobiju dobar posao – rekao je prestolonaslednik.

 

Spoj modernog i tradicionalnog je dobitna kombinacija

 

U prijatnoj atmosferi, uz koktel i neformalno druženje, đaci, ali i njihovi roditelji, dobili su priliku da porazgovaraju sa predsednikom kompanije LINK group i da ga pitaju sve u vezi sa modernim obrazovanjem koje ova kompanija propagira.

– Bilo nam je posebno zadovoljstvo da podržimo decu koja su kvalitetna i koja su to dokazala time što su najbolji đaci svoje generacije. Mislim da će im školovanje na ITAcademy pomoći, jer su oni generacija koju zovemo digitalnom. Svaka dodatna veština i znanje iz te oblasti učenicima daju samo dodatni plus, da mogu sutra dobro da startuju na tržištu rada, ili danas, kada treba da studiraju, izaberu fakultete, iako možda i nekog drugog tipa, ali IT kompetencije dodaju vrednost na njihovo redovno školovanje.

 

Velika nam je čast da budemo deo projekta koji sprovodi Kraljevska fondacija i smatramo da je kombinacija modernog i tradicionalnog u svakom vremenu kombinacija koja daje rezultat – rekao je predsednik kompanije LINK group, Valentin Kuleto.

 

Online školovanje i svetski priznati sertifikati

 

Izabranim đacima generacije školovanja je svečano uručio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Oni će IT akademiju pohađati online, i to program koji sami izaberu. Po završetku školovanja doći će u priliku da steknu i svetski priznate sertifikate, kao što su Microsoft, Oracle, Camridge i mnogi drugi.

 

– Vrlo sam zahvalan, dopada mi se način rada, mislim da je inovativan, nisam se do sada sretao kod drugih škola i fakulteta sa ovakvim programima, a pogotovo ne da u toku godinu dana, i to online, možete da naučite toliko korisnih stvari – rekao je Đorđe Ogrizović, đak generacije u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

 

Njegova koleginica iz beogradske Muzičke škole „Stanković” zahvalna je na pruženoj šansi.

– Zaista sam ponosna što u našoj državi postoji kompanija kao što je LINK group, koja pruža šansu mladim ljudima. To je dokaz da i u Srbiji može da se uspe i da se dođe do svetskog znanja – rekla je Anđela na svečanom prijemu na Belom dvoru.

 

Ovo su najbolji đaci generacije iz Srbije i Republike Srpske koji će nastaviti svoje školovanje na ITAcademy:

 

 1.   Aleksandra Ristić, Šekovići, Republika Srpska, SŠC „Petar II Petrović Njegoš”, gimnazija
 2. Nina Brčkalo, Pale, JU SŠC „Pale”
 3. Nataša Popović, Sremska Mitrovica, Mitrovačka gimnazija
 4. Igor Šikuljak, Vlasenica, Republika Srpska, JU SŠC „Milorad Vlačić”
 5. Ivana Burmazović, Loznica, Gimnazija „Vuk Karadžić”
 6. David Nestorović, Velika Župa, Prijepolje, Prijepoljska gimnazija
 7. Đorđe Ogrizović, Beograd, Treća beogradska gimnazija
 8. Damjan Manojlović, Čačak, Tehnička škola Čačak
 9. Anđela Dinić, Beograd, Muzička škola „Stanković”
 10. Uroš Stojiljković, Ćuprija, Gimnazija Ćuprija
 11. Nikolina Bunijevac, Beograd, Trinaesta beogradska gimnazija
 12. Maja Trninić, Gradiška, Republika Srpska, JU Gimnazija
 13. Tamara Anđić, Beograd, Medicinska škola „Beograd”
 14. Vukašin Božić, Šabac, Šabačka gimnazija
 15. Ivana Vadović, Sombor, Srednja stručna škola „Sveti Sava”
 16. Marko Pekez, Podrašnica, Republika Srpska, JU Gimnazija, Mrkonjić Grad
 17. Filip Ćurić, Ćuprija, Tehnička škola Ćuprija
 18. Petar Mitrović, Kikinda, Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski”
 19. Aleksandra Vojnović, Bela Crkva, Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola
 20. Pavle Marinković, Zaječar, Tehnička škola Zaječar

 

Pogledajte kako je izgledala svečanost na Belom dvoru.