Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kultura

Dom kulture
Najznačajniji kulturni objekat je Dom kulture “Vladika Nikolaj” koji pruža mogućnosti za održavanje raznolikih programa ( pozorišne predstave, izložbe, koncerti, i druge manifestacije). Kapacitet ovog objekta iznosi oko 300 mjesta. U okviru Doma kulture postoji i ustanova pod nazivom JU “Narodna biblioteka” Šekovići.
Gradska biblioteka
Da pobjegnemo iz stvarnosti, u trenutak naime neistinitog, no opisan, tako da pomislimo drugačije, pomažu nam knjige. Ako ikada poželite pronaći se u takvom trenutku, možete posjetiti gradsku biblioteku i izabrati jednu od 24338 knjiga, koje naša biblioteka nudi. Gradska biblioteka osnovana je davne 1972. godine, a danas broji 386 članova. Ako želite biti u trendu i biti idealan sagovornik o najnovijim književnim djelima, biblioteka vam nudi i tu mogućnost. Ove godine književni fond biblioteke uvećan je za 506 publikacija, među kojima je 50 novih naslova. Koliko ljudi, zapravo, vole čitanje i koliko potpomažu biblioteku govori nam podatak da je 312 knjiga ove godine dobijeno na poklon. Da li zato što nastavnici insistiraju na čitanju lektire ili su te knjige najzanimljivije osnovcima, ne znamo, ali u našoj biblioteci najtraženije su školske lektire i beletristika. Toliko lijepih knjiga čeka da bude pročitano, učinite nešto po tom pitanju.
Značajna godina za Šekoviće bila je 1976. Te godine kao istureno odijeljenje Srednje škole iz Vlasenice počelo je srednjoškolsko obrazovanje u Šekovićima. Upisani su prvi polaznici u Gimnaziju i Školu učenika u privredi. Srednja škola “Petar II Petrović Njegoš” osnovana je 1979.godine, a sledeće godine je preseljena u sadašnju zgradu škole. Srednju školu pohađa oko 230 učenika svrstanih u 12 odjeljenja, obrazujući se za sledeće profile: gimnazija, ekonomski tehničar i varilac. U sklopu škole nalazi se i sportska dvorana.