Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Posadi Svoj Hlad – Podjela besplatnih sadnica građanima

Posadi Svoj Hlad – Podjela besplatnih sadnica građanima

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših sugrađana, JLS  Šekovići se pridružila akciji Posadi svoj hlad i ovom prilikom obavještavamo Vas da će biti organizovana javna podjela sadnica u podne 9. Aprila u Bosni i Hercegovini, a u našoj lokalnoj samoupravi na lokaciji ispred zgrade Opštine Šekovići. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mjesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

   Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promjena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se djele dvogodišnje sadnice bjelog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

  
Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.


   Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svjetske akcije „Trillion Trees” Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.